17.11.2016

Sote-korpit vaanivat somettavia äitejä

Helsingin kaupunki kampanjoi lähisuhdeväkivaltaa vastaan äitien some-käyttöä kritisoimalla. Huomasin kampanjan videon avajaispäivänä ja katsoin videota useampaan kertaan. En ymmärtänyt sitä. Twiitissä kannustetaan puuttumiseen. Videolla iso musta lintu vie lapsen, sillä aikaa kun äiti tarkistaa puhelimeensa saapuneen viestin. Kampanjan slogan on "Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa" 


Haluaako Helsinki todellakin kannustaa ihmisiä tekemään lastensuojeluilmoituksia, sillä niinhän tulee tehdä jos epäilee väkivaltaa tai muuta puutetta - kuten nyt sitten vaikka liiallista ruutuaikaa?

Arvostan Petri Kotwicaa ohjaajana suuresti ja se sai minut miettimään, millainen briiffi on ollut ja mitkä ovat kampanjan tavoitteet?
Me Naiset -lehti tavoitti lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtajan ja esitti hänelle 10 kysymystä. Hyviä kysymyksiä ja mielenkiintoisia vastauksia. itse en ihan heti ymmärrä, miksi perheitä pitää pelotella lasten poisottamisella ja miten ruutuaika voidaan rinnastaa väkivaltaan, joka oikeuttaisi perhe-elämään puuttumisen.

Millaisia ajatuksia tämä kampanja teissä herätti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti